SuunnittelijatTervetuloa tutustumaan suunnittelijoihin Vaatelaastarikuosien takana. Omien malliemme lisäksi ostamme kuoseja sekä kokeneilta tekstiilimuotoilijoilta että uusilta lupauksilta.
Ulla Lapiolahti / Lakritsa

Kuvaaja: Jefunne Gimpel

Kuosisuunnittelu on lempilapseni; työtä joka onnellistuttaa! Piirrän ja maalaan luonnokseni käsin – ja rakastan tätä mahdollisuuksia, kokeellista etsimistä ja löytämisen riemua täynnä olevaa työvaihetta.

Suunnittelutyö on minulle myös visuaalista vuorovaikutusta ihmisten kanssa: kuosien kautta voin kertoa tarinoita ja välittää tunnelmia. Pidän aidoista, luonnollisista sekä rehellisistä asioista ja toivon, että työni heijastelisivat samanlaisia arvoja.

LAKRITSA –kuosi on pieni makoisa herkkupala, jonka tarkoitus on ilahduttaa arjessa. Se on sympaattinen ja leikkisä kuosi, jonka suunnittelukin oli hauskaa.

 

Eveliina Muotkavaara / Pyykkipäivä

Olen Eveliina Muotkavaara, rovaniemeläinen tekstiilialan artesaani ja Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelija. Vahvuuksikseni suunnittelijana koen idearikkauden, kyvyn muodostaa kokonaisuuksia sekä välittää tarinoita ja tunnelmia kuosien kautta. Inspiraatio kuoseihin syntyy yleensä arkipäivän sattumuksista, hauskoista muodoista tai päähän pyörimään jääneistä sanoista. Rakastan piirtämistä ja luonnossa liikkumista. Olen kiinnostunut tekemään tekstiili- ja sisustusalasta ekologisempaa ja eettisempää.

Pyykkipäivä-kuosi sai alkunsa paperista leikatuista muodoista. Yhdistelen usein asioita toisiinsa ja esimerkiksi tässä kuosissa lattialle jääneet vaatteet muistuttavat eläimiä tai hahmoja. Minulle on tärkeää, että kuosi yllättää, näyttää mielenkiintoiselle eri etäisyyksiltä ja saa hymyilemään.

 

Salla Tervonen / Happy Cloud

Tekstiilisuunnittelija Salla Tervonen suhtautuu työhönsä intohimolla ja haasteita kaihtamatta. Suunnitellessaan hän heijastaa kuoseihinsa näkymiä ympäröivästä maailmasta. Hänen ideansa syntyvät usein pienistä arkipäiväistä asioista, vanhoista rakennuksista ja kirpputorien värikkäästä sekamelskasta.

Salla Tervosen kuosi Happy Cloud hankittiin Oikiat Design Oy:n käyttöön Studio Kelkan kautta www.studiokelkka.com

 

Karoliina Erkinjuntti / Raparperitaivas

Kuva: Meri Haukkavaara

Olen Rovaniemeläinen kuosisuunnittelija. Koulutukseltani olen taiteen maisteri.
Suunnittelijana inspiroidun asioista mitä näen, kuulen ja koen ympärilläni. Luonto ja sen tarjoamat elämykset ovat minulle ehtymätön ideapankki. Myös kotiseuturakkaus, lapsuusmuistot ja aivan arkiset hetket inspiroivat. Intohimonani on kertoa kuoseillani tarinoita.

Raparperitaivas-kuosi sai inspiraationsa lapsuusmuistosta. Lapsuudenkotini piha oli iso, siellä kasvoi puita ja pensaita, sekä kasvimaa ja useita kukkapenkkejä. Pihalla vieraili usein myös erilaisia eläimiä poroista pupuihin. Muistan, kuinka yhtenä aamuna äiti noitui jänistä, joka oli syönyt yöllä pihlajan taimet. Jänöllä oli ollut kuulemma oikein juhlat. Tästä muistosta syntyi Raparperitaivas, jossa jänöt juhlivat raparperipensaassa.

 

Susanna Nousianen / Flowergarden, Brown Camo

Kuva: Eduardo Garcia

Olen tekstiilitaiteen maisteri Susanna Nousiainen ja olen asunut espanjassa vuodesta 2008. Olen työskennellyt kuosien kanssa aktiivisesti viimeiset 5 vuotta ja kuosit ovat päätyneet agenttien tai kilpailuiden kautta kansainvälisille vaate- ja asustemerkeille.

Flowergarden-kuosi syntyi kuvattuani kukkia monine väreineen keväällä Malagan
kasvitieteellisessä puutarhassa. Palmut ja eksoottiset kukat toivat värimaailmaksi
sekoituksen kevättä, kuumaa ilmaa ja trooppista fiilistä.

 

Jani Wathén / Itiölä

Olen kotoisin Pohjois-Suomesta, jonka arktinen, karu luonto vaikuttaa minuun suunnittelijana eniten. Olen koulutukseltani sisustusartesaani koulutuskeskus Sedusta ja valmistuminen Lapin Yliopistosta taiteen maisteriksi häämöttää horisontissa, pääaineenani Sisustus- ja tekstiilimuotoilu. Inspiroidun yllättävistä löydöistä ja pienistä vahingoista mitä arjessa sattuu. Rakastan mennä metsään ja tunturiin, sillä et koskaan tiedä mitä sieltä löytyy.

Itiölä-kuosi syntyi, kun tarkastelin tavallisen näköisiä sammalmättäitä lähempää, ja huomasin miten sieltä voi löytää oman pienen maailmansa.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods