Vastuullisuus

 

 

Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (erityisesti tavoite 12). Tuotteen avulla pyrimme lisäämään tuotteen käyttöikää ja siten vähentämään tekstiilijätteen määrää  

Tuotteemme valmistetaan Suomessa ja meille on myönnetty oikeus käyttää Avainlippu -merkkiä Vaatelaastarin yhteydessä.
 
Työllistämme suomalaisia taiteen ja designin ammattilaisia yhdistämällä uudella ja innovatiivisella tavalla kiertotalouden ja luovan alan. Meille on myönnetty oikeus käyttää Design from Finland -merkkiä 

Vaatelaastari täyttää Euroopan kemikaalilainsäädännön vaatimukset eikä siinä käytetty liima sisällä ihmisten tai ympäristön terveydelle haitallisia aineita. Tuotteen liimassa ei ole käytetty elänperäisiä ainesosia. 

Kuosistomme on painettu Suomessa digitaalisesti tulostamalla. Tuotantoketju on ekologisesta näkökulmasta huomattavasti perinteisiä painomenetelmiä parempi.
Menetelmä vie huomattavasti vähemmän vettä ja energiaa mikä säästää merkittävästi luontoa.

 

Käytämme ainoastaan Suomessa valmistettuja kankaita aina, kun se on mahdollista. Muissa tapauksissa kankaat ja neulokset hankitaan vain ympäristönormit täyttäviltä toimijoilta, pääasiassa Euroopasta.

Ensimmäinen tuote-erämme on ohutta puuvillaa. Olemme käynnistämässä kesällä 2019 tuotekehitysprojektia, jossa etsimme tuotantoomme sopivia ekologisempia ylijäämä- ja kierrätysmateriaaleja.

 

Koska Vaatelaastari kiinnitetään kotioloissa hyvin monenlaisiin tekstiileihin, tarkkaa lupausta emme voi pesunkestosta antaa. Tekstiileissä köytetään yli 10 000 erilaista kemikaalia  jotka voivat vaikuttaa pesunkestoon eri tavoin. Joka tapauksessa Vaatelaastari jatkaa osaltaan tekstiilin käyttöikää.

 

Vaatelaastarissa pyrimme minimoimaan kemikaalien määrän. Emme lisää niitä tuotteeseemme, ja käytämme kangasta josta on poistettu mm. pehmentimet. 

 

Vaatelaastarin pussi on valmistettu 100% uusiutuvasta luonnonvarasta, sokeriruo'osta. Pussi valmistetaan Suomessa.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods